Uitgelicht talent: Nick Sebrechts

Als baby danste hij al in de box, toen hij wat ouder werd mocht hij kiezen wat hij wilde: voetbal, tennis. Het werd dansen, ondanks dat dat niet gebruikelijk was. Na zijn eerste ‘optreden’ vertelde hij zijn moeder dat hij later danser wilde worden. Hij zit in het 2e jaar van opleiding MBO Dans, geeft daarnaast zelf les en heeft inmiddels al 3 keer in de Maagd gestaan. “Hoe groter het publiek, hoe beter.”

Freestyle

Nick bedenkt ter plekke wat hij gaat doen. De dansstijlen die hij beoefent, krijgt hij niet in de opleiding en leert hij zichzelf door filmpjes te kijken en na te doen. De muziek zit in zijn hoofd en vooraf visualiseert hij zijn optreden. Op het podium kan het uiteindelijk heel anders uitpakken dan hij bedacht had, omdat hij improviseert en op zijn gevoel af gaat.

Plankenkoorts

Daar heeft hij geen last van. Tijdens een optreden leeft hij in het moment en let hij niet op de toeschouwers. Als de muziek klaar is, is hij zich pas bewust van de zaal. “Als het publiek positief is, dan ben ik tevreden.” Tijdens de auditie was hij alleen zenuwachtig voor wat de presentator allemaal zou vragen en wat hij door de microfoon moest zeggen. “Ik ben niet zo’n prater.”

Grote voorbeeld

Muziek is een belangrijk onderdeel van de show en voor de auditie koos hij voor een mix van klassiek en modern. Met de ‘hakketak’ muziek van tegenwoordig heeft hij weinig. “Eigenlijk ben ik in de verkeerde tijd geboren.” Zijn grote voorbeelden stammen uit een ander tijdperk en zijn allemaal overleden: Fred Astair, James Brown en Michael Jackson. “Zij hebben iets puurs ontwikkeld, iets wat echt van hen was. Ze deden hun eigen ding en ik heb altijd een hekel gehad aan meelopen met de rest.”

Waarom Hotel la Pucelle?

Nick is 4 jaar ziek geweest en danst weer sinds 2 jaar. “Er is nooit gevonden wat ik die 4 jaar heb gehad. Ik kon niks meer, zat alleen maar thuis. Soms kon ik iets voor school doen, maar dansen lukte niet meer. Als ik toch een keer danste, was mijn energie op en daarna was ik een week ziek.” Zijn leven stond al die jaren stil; de reden dat hij nu zo enorm gemotiveerd is.

“Op het affiche voor de auditie stond dat je je eigen act mag vormgeven. Dat doe ik het liefst met dansen, daarom ben freestyler. Dat je daar ook in begeleid wordt om een nog een beter resultaat te halen, is alleen maar mooier.”

overig nieuws

Nieuwe show 2021

Als Hotel la Pucelle plaatsvindt in Theater de Maagd, zit het er voor Ton Ringersma bijna op. Hij neemt afscheid van Stadlander als bestuurder…

Lees meer