Uitgelicht talent: Amber de Rooij

Op haar 8e schitterde ze al in de musicals Les Misérables en Joseph. De podia van het Luxor Theater, Koninklijk Theater Carré en het Beatrix Theater hebben geen geheimen voor haar. Toch was ze best zenuwachtig voor de auditie van Hotel la Pucelle in De Wittenhorst in Halsteren en wil ze graag optreden in de Maagd ‘om mensen te raken’ met haar zang.

Zenuwen

Ze heeft momenteel een tussenjaar en is aan het werk, nadat ze afgelopen zomer haar diploma aan ‘t Rijks heeft gehaald voor de vooropleiding voor het conservatorium. Ook zat ze tot vorig jaar in een popgroep, maar daar is ze mee gestopt, waardoor ze nu alle tijd heeft voor Hotel la Pucelle. Ze heeft altijd wel gezonde spanning en ondanks haar podiumervaring was ze best zenuwachtig voor de auditie. “Ik wilde heel graag meedoen aan dit project en ik wilde het beste van mezelf laten zien.”

Passie

In september gaat ze weer studeren. Ze wilde altijd naar het conservatorium, maar die plannen zijn inmiddels gewijzigd in een opleiding Social Work. “Ik ben graag met mensen bezig en trek het me altijd aan hoe het met een ander gaat.” Ja, ze wil graag musical blijven doen, want zingen is haar grote droom, maar financieel kan het ook een onzeker bestaan zijn. Daarom zocht ze een opleiding die bij haar als persoon en bij haar andere passie past.  “Tijdens de opleiding ga je mensen helpen en dat vind ik echt het mooiste om te doen, daar word ik heel gelukkig van. Ik wil er voor anderen zijn. Als ik iets voor een ander kan doen, dan gaat het met mezelf ook goed.”

Grote voorbeeld

Haar grote voorbeeld is Chantal Janzen, door haar wilde Amber graag zingen in musicals. ‘Belle en het Beest’ was als kind haar lievelingssprookje en het is ook de eerste musical die ze heeft gezien. “Toen zag ik Chantal. Ze kan natuurlijk goed zingen, acteren en dansen, maar ze is ook vooral lekker zichzelf.” Niet verrassend voor de mensen die haar kennen dat ze in De Wittenhorst optrad met het liedje ‘Het hart dat klopt in mij’.

Waarom Hotel la Pucelle?

“Hotel la Pucelle staat symbool voor het verbinden van mensen en ze een mooie avond te bezorgen. Het lijkt mij superleuk om met mijn grootste passie daar een steentje aan bij te dragen, mensen te vermaken en ze misschien zelfs te raken met mijn zang. Ik vind het heel bijzonder om te doen.”

overig nieuws