Klantverhaal: Pierre & Lian Ripson

“Wij wonen nu 6 jaar in de flat aan de Wierlaan en voelen ons hier heel erg thuis. De Inloop is de plek in de flat waar mensen samen kunnen komen voor een bakje koffie en een praatje. Wij beheren De Inloop met veel plezier en merken dat het zorgt voor binding in de flat.”

Pierre vertelt: “Ik ben opgegroeid in deze wijk. Echt heel dichtbij de plek waar we nu zitten. De wijk was toen wel wat anders. Niet per se beter hoor, maar anders. Nu zijn mensen wat meer op zichzelf. Natuurlijk zijn er weleens problemen, maar wij ervaren niet echt overlast van hangjeugd. Het is ook maar net hoe je ermee omgaat.”

Lian: “De Marrokaanse jongeren die hier weleens hangen, helpen me soms als ze zien dat ik met zware boodschappentassen loop. We zijn niet flauw met deze jongeren en zeggen echt wel wat we vinden, maar op een aardige toon. Niet gelijk verwijtend en we merken dat dat goed werkt.”

Lian en Pierre Ripson wonen op 9 hoog in het 5e huis. “Da’s precies hoe we samen ook begonnen zijn, maar dat was in de Heiningenflat in 1977: ook op de 9e verdieping in het 5e huis. Dus de cirkel is daarmee rond.”

“In 1977 zijn we begonnen in De Heiningenflat op 9 hoog in het 5e huis. En nu zitten we in deze flat aan de Wierlaan ook weer op de 9e verdieping in het 5e huis.”

Renovatie

De toekomst zien Lian en Pierre rooskleurig in. “Onze flat is een pilot en wordt gerenoveerd. De hele buitengevel wordt aangepakt en dat geeft natuurlijk een heel andere uitstraling. We zijn echt heel erg blij dat Stadlander dit gaat doen. Het zou helemaal mooi zijn als de gemeente Bergen op Zoom eindelijk de langverwachte rotonde bij het stoplicht bij ons zou aanleggen. Nu komt het regelmatig voor dat een automobilist vanuit de verte groen licht ziet en met 150 kilometer per uur op het stoplicht af schiet. Er zijn al zoveel ongelukken gebeurd hier. Een rotonde zou volgens ons echt een wereld van verschil zijn.”

“In deze flat wonen veel ouderen. Die zouden het echt geweldig vinden om naar de Hotel la Pucelle show in de Maagd te gaan straks. Veel mensen ervaren toch eenzaamheid en zo’n geweldige show zou echt heel leuk zijn.”

“Zelf organiseren we ook wel een en ander. Zo gaan we in augustus een barbecue organiseren voor de mensen in de flat. Hierin steunen Stadlander en WijZijn Traverse ons.”

overig nieuws