Onder leiding van Diemer van Wijk

Ga er maar aan staan: van alle verschillende verhalen van de artiesten die optreden in Hotel la Pucelle één geheel maken. Dat is een hele klus, die alleen maar gedaan kan worden door een regisseur. Gelukkig zit de streek vol talent en de regie van de show ligt dan ook in handen van Diemer van Wijk, een regisseur van Brabantse bodem.

Steentje bijdragen

Hij groeide op in het Belgische Essen, maar is op zijn elfde verhuisd naar Bergen op Zoom, een stad die hij al goed kende omdat een deel van zijn familie daar woonde. Als kind hield hij er al van om thuis toneel te spelen en het duurde dan ook niet lang of hij ging bij het jeugdtheater. Ook tijdens zijn studie voor leraar basisonderwijs bleef hij acteren bij verschillende toneelverenigingen in Bergen op Zoom. Met zijn diploma op zak koos hij vervolgens voor de Toneelacademie in Maastricht, waar hij afstudeerde als theatermaker/regisseur.

Net voor de zomer van 2018 is Diemer gevraagd om mee te doen aan het project.  “Vanaf het eerste moment was ik enthousiast over dit bijzondere concept en de grote eindshow in theater de Maagd. Ik vind het mooi om als inwoner van Bergen op Zoom op deze manier maatschappelijk mijn steentje bij te dragen door mijn vakkennis als regisseur in te zetten. Dit project is zóveel meer dan een show; met Hotel la Pucelle leggen we verbindingen tussen verschillende groepen mensen in de maatschappij en mensen uit de omgeving krijgen een kans om zich te ontwikkelen dankzij het coachingstraject van het CKB.“

“Dit project is zoveel meer dan een show”

De theatershow op 15 en 16 juni heeft een boordevol programma. De optredens variëren van tapdance tot beatboxen. Het Hotel staat symbool voor de wijk, de hotelgasten voor de diversiteit aan bewoners. “De show wordt geschreven rondom echte verhalen van de deelnemers, de verhalen die zich bij mensen achter de voordeur afspelen.

“Het publiek kan straks in het theater een show verwachten die doet denken aan ‘De Willem Ruis show’ en ‘Mooi weer de Leeuw’. Er is zelfs een hotelbingo.” Ouderwets vermaak in een modern jasje dus. Komt dat zien, komt dat zien!

Waar kun je Diemer van kennen?

overig nieuws