Klantverhaal: John Belet

Al 68 jaar woont John Belet in de Oranjebuurt in Fort-Zeekant en is daarmee een van de langstzittende huurders van Stadlander. Inmiddels is hij 71 en hij woont er al sinds zijn derde. Eerst met zijn ouders en nu alleen. Voor geen goud zou hij er weg willen. “Ik heb alles naar mijn zin, wat wil je nog meer?”

Niets te klagen

Met zijn 71 jaar is hij de op een na jongste van het gezin. Hij heeft een huis met 3 slaapkamers en kan dat goed zelf bijhouden, behalve ramen zemen, dat lukt niet meer. Zijn jongere zus van 66 komt hem elke week helpen bij de grotere klussen zoals de keuken of de badkamer. “In mijn slaapkamer mag ze niet komen, dat is verboden terrein!” zegt hij lachend.

In de loop van de tijd heeft hij zijn hele huis laten verbouwen: keuken, woonkamer, douche, bijkeuken en hij heeft zelf cv aan laten leggen. Zolang het kan wil hij er blijven wonen. “Ik ben nog steeds gezond en fit en ga elke dag fietsen als het goed weer is, naar Intratuin of naar de Kreekraksluizen.” Afgezien van wat ouderdomsverschijnselen heeft hij niet te klagen, vindt hij. “Ik kijk niet vooruit, zo moet je leven op deze leeftijd als je alleen bent. Als je bij de pakken neer gaat zitten, kom je nergens en dat doe ik niet.”

Op de vraag wat hij zou willen veranderen als geld geen rol zou spelen zegt hij: “Ik zou niet weten welk, ik zou niet weten welk!” Om de hoek zitten de supermarkt, de bakker en de slager en hij heeft fijne buren. “Wat wil je nog meer? Ik heb altijd goeie buren gehad, en ja, dan woon je naar je zin.”

“Ik woon al 68 jaar in hetzelfde huis”

Samen, zo hoort het

In de wijk wonen mensen van allerlei culturen. “Daar heb ik geen bezwaar tegen, goed contact is het voornaamste.” Naast hem wonen Poolse mensen, aan de andere kant een Turkse buurvrouw. Hij maakt graag een praatje en met de Turkse mevrouw heeft hij een nieuwe schutting gezet. “Samen, zo hoort het hè.”

overig nieuws