Cees Meijer: Directeur Theater de Maagd

Als directeur van het Cultuurbedrijf, waar de Maagd, het Markiezenhof en het CKB onderdeel van zijn, heeft hij ‘de leukste baan van Bergen op Zoom’ zegt hij zelf. Vanaf het begin heeft hij meegedacht over het vormgeven en het straks zo mooi mogelijk op het podium krijgen van de show. “Ik ben maar een klein radertje in dit geheel en ik ben enorm trots op de mensen die hier zo enthousiast mee bezig zijn.”

Voorbeeld voor andere steden

Of hij nu de link met het CKB of de technici van het theater is, of de 3e auditieronde aan elkaar praat, hij vindt het allemaal geweldig. “Het is een fantastisch project en dan is het helemaal niet moeilijk om welke rol dan ook te vervullen. Als je met kunst en cultuur het leven een beetje mooier kunt maken, dan voelt het niet als werk. Bij de voorrondes zie en voel je dat mensen gelukkig zijn. Daar word ik warm van, het zijn geluksmomentjes.”

Hotel la Pucelle kan in andere steden wel navolging vinden, denkt Cees, want het gaat erom dat je mensen zoekt met een talent en een verhaal. Of je dat nu in een wijkgebouw of een theater doet, dat maakt niet uit. “Wij zijn bevoorrecht dat we dit in Bergen op Zoom kunnen doen. We hebben een prachtig theater en de gemeenteraad investeert in cultuur. Dat is niet in alle steden zo.”

“Het voelt als familie, ik hoop dat dat zo blijft”

De Maagd probeert zich voor zowel bezoekers als artiesten te onderscheiden. Fysiek is het theater huiselijker en warmer geworden, nadat het publiek aangaf dat het zakelijk en kil aanvoelde. Ook wordt er geïnvesteerd in een goede relatie met de artiesten. “We verwennen ze. Zakelijk gezien snap ik de keuze als een artiest liever voor een zaal van 2000 man op wil treden in plaats van voor 600 mensen in de Maagd. We proberen ze te verleiden, zodat we toch de grote namen hier kunnen krijgen. Die band hebben we gerealiseerd en ik hoop dat dat voor de toekomst zo blijft.”

Cees is er trots op dat de Maagd er niet alleen voor professioneel theater is, maar ook voor de lokale verenigingen. “Die vinden het fantastisch om hier te spelen. Het voelt als familie. Ik hoop dat dat gevoel voor de toekomst van de Maagd behouden blijft.

overig nieuws

Klantverhaal: John Belet

Al 68 jaar woont John Belet in de Oranjebuurt in Fort-Zeekant en is daarmee een van de langstzittende huurders van Stadlander. Inmiddels is hij 71 en hij woont…

Lees meer