Eerste gast in Hotel la Pucelle

Nog voor de auditierondes zijn afgerond heeft het hotel haar eerste talent mogen verwelkomen. Marleen van der Moere kan prachtig piano spelen. Door het grillige karakter van haar ziekte heeft Marleen geen auditie hoeven doen. Het hotel is dan ook supertrots dat deze bijzonder dappere dame onze allereerste gast is.

Het was aan het eind van de basisschool dat Marleen van der Moere steeds zieker werd. Geen enkele dokter wist wat er nou precies met Marleen aan de hand was. Ze ging van ziekenhuis naar ziekenhuis en omdat er maar geen verklaring voor haar ziektebeeld was, is Marleen ook behandeld in een psychiatrische kliniek. Er kwamen steeds meer verlammingen en het ging steeds verder achteruit. Tot er tegelijkertijd twee mensen op Marleens pad kwamen die vroegen of het misschien de ziekte van Lyme zou kunnen zijn. En toen is het balletje gaan rollen.

Grillige ziekte

Er kwamen coma’s bij die soms uren duurden en het werd zo erg dat Marleen dacht dat ze het niet meer zou halen. Uiteindelijk is Marleen naar een gespecialiseerde kliniek in Duitsland gegaan.

Nu werkt ze heel langzaam aan haar herstel, maar het grillige karakter van haar ziekte maakt dat ze met grote regelmaat een terugval heeft. Het hele gezin heeft grote aanpassingen moeten doen en het is echt een zware tijd, maar toch blijft Marleen positief. Marleen zat op de vooropleiding van het conservatorium maar heeft die door haar ziekte moeten staken. Ze speelt op haar piano heel graag stukken van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi. In de Hotel la Pucelleshow wil Marleen graag een stuk van hem spelen. Ze oefent inmiddels volop en hoopt natuurlijk dat de slechte dagen van haar ziekte niet op 15 of 16 juni zullen zijn. Ze wil laten zien dat ze, ondanks alles wat haar is overkomen, de kracht heeft om vooruit te blijven kijken.

overig nieuws

Klantverhaal: John Belet

Al 68 jaar woont John Belet in de Oranjebuurt in Fort-Zeekant en is daarmee een van de langstzittende huurders van Stadlander. Inmiddels is hij 71 en hij woont…

Lees meer